2 juni 2017

Prof. dr. Karel Leunissen nieuwe voorzitter Nederlandse Diabetes Federatie

De Nederlandse Diabetes Federatie heeft prof. dr. Karel Leunissen benoemd tot nieuwe voorzitter. Leunissen (1954) is internist en hoogleraar interne geneeskunde in het Maastricht UMC+. Hij treedt per 1 juni aan als opvolger van prof. dr. Steven Lamberts. Leunissen heeft als wetenschapper en bestuurder zijn sporen verdiend. Ook is hij politiek actief. Van 2007 – 2011 was hij woordvoerder volksgezondheid van de CDA-fractie in de Eerste Kamer. Vanuit verschillende functies heeft hij zich nationaal en internationaal ingezet voor de kwaliteit, innovatie en doelmatigheid van de zorg.

Prof. dr. Karel LeunissenProf. dr. Karel LeunissenDe nieuwe voorzitter is enthousiast over zijn benoeming. "De zorg is zo goed als de keten. Dat geldt zeker voor de chronische zorg. Het gaat om de integrale aandacht van alle betrokkenen voor het hele continuüm, van preventie en de eerste lijn tot en met de (poli)klinische zorg. De NDF is in dat opzicht toonaangevend. Ik zie ernaar uit om mij als voorzitter van deze krachtige koepel in te zetten voor een duurzame diabeteszorg die ook op de lange termijn van hoge kwaliteit is, toegankelijk voor iedereen en optimaal doelmatig."
Anita Faber, bestuurslid van de NDF en voorzitter van de selectiecommissie: "We prijzen ons zeer gelukkig met deze benoeming van Leunissen. Een geëngageerde voorzitter die niet alleen veel visie en ervaring toevoegt maar die dat doet vanuit een maatschappelijke en menselijke betrokkenheid. Dat is wat we meer dan ooit nodig hebben in de zorg."

Bron: Nederlandse Diabetes Federatie